تغذیه و ارتباط مؤثر آن در کاهش استرس شب های امتحان

تغذیه و ارتباط مؤثر آن در کاهش استرس شب های امتحان
اردیبهشت 21, 1402
256 بازدید

تاثیر تغذیه در کاهش استرس شب های امتحان

 

بسیاری از ما نگرانی و دلهره شب امتحان یا سرجلسه آزمون را تجربه کرده ایم.

با وجود اینکه به خوبی درس خـوانده ایم و آمادگی کامل داریم،ناگهان سر جلسه امتحان هـــمه چیز از ذهنمان پاک می شود و قادر به تمرکز کردن نیستیم و حتی نمــــــی توانیم به سؤالاتی که روز قبل به خوبی از پس آنها برمی آمدیم،پاسخ صحیح دهیم و در نهایت کیفیت کارمان پایین می آید.

این همان استرس است واژه ای که امروزه برخی از شما دانش آموزان عزیز آن را تجربه کرده اید.

راهکارهای متفاوتی برای جلوگیری از استرس وجود دارد که یکی از مؤثرترین آنها داشتن تغذیه و رژیم غذایی مناسب است.سعی شده است در اینجا به بررسی برخی مواد غذایی و نقش آنها در کاهش یا افزایش استرس و اضطراب بپردازیم.

1-کربوهیدراتها:

غذاهای سرشار از کربوهیدرات مثل برنج، ماکارونی، سیب زمینی پخته، عدسی، لوبیا و نان، نه تنها انرژی کــافی در طول روز را برای ما فراهم می کنند بلکه ایمنی بدن را افزایش داده و از ایجاد استرس جلوگیری می کنند. خوردن غذاهای با فیبر بالا باعث می شود که مغز “سرتونین” بیشتری تولید کند و این هورمون باعث آرامش و کاهش استرس می شود.

2-میوه و سبزیجات:

موادی مثل هویج، کرفس، کاهو، اسفناج، سیب، انگور و مرکبات هم خوب هضم می شوند و هم سالم هستند. با مصرف این مواد که سرشار از آنتی اکسیدان هستند، ایمنی بدن افزایش یافته ودر واقع مانع از ضعیف شدن و افـزایش استرس می شوند. در بین این موارد،هویج با داشتن بتاکاروتن و مقدار زیادی ویتامین ث از جمله مواد ضداسترس محسوب می شود. برای وعده شام در ایام امتحان، سوپ سبزیجات توصیه می شود.

3-مغزها و آجیل:

بادام سرشار از ویتامین ای است و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است. به خاطر داشتن ویتامین ب، به مقاومت بدن در برابر استرس کمک می کند.

علاوه بر بادام، پسته و گردو، شدت ضــربان قلب را هنگام استرس کاهش می دهند و از افزایش فشار خون به هنگام استرس جلوگیری می کنند.

4-لبنیات:

از مصرف لبنیاتی مثل ماست و شیر نباید غافل شد. شیر کم چرب در کــاهش استرس نقش مؤثری دارد. شیر یه دلیل داشتن کلسیم باعث کاهش انقباض ماهیچه ای شده و موجب تسکین و آرامش بدن در هنگام اضطراب می شود. بنابراین برای یک صبحانه کامل شیر درکنارغلات بسیار مناسب است.

5-آب:

مصرف کم مایعات می تواند موجب سردرد و عدم تمرکزشود. بهترین نوشیدنی آب است. برای کاهش استرس از مصرف زیاد نوشیدنیهای کافئین دار مثل قهوه و چای و نوشابه خودداری شود. از مصرف غذاهای پرچرب و سرخ شده و شیرینی جات که باعث ترشح بیشتر انسولین در خون می شود پرهیز شود. در آخر سعی شود به جای روی آوردن به خــوردن غذا درهنگام استرس، سعی کنیم با کمی پیاده روی و تنفس در فضای آزاد آن را برطرف کنیم.

 

 ” آلبوم خوراکی های نگرش “